Over SMO

Historiek

SMO bvba werd in 2002 opgericht door Sander Mollet. In eerste instantie profileerde SMO zich als technisch tekenbureau maar al snel werd er een loods gehuurd in Oosteeklo om zelf ook kleine machines en prototypes te kunnen bouwen voor opdrachtgevers.

In 2004 werden de vader en de broer van Sander (Jos en Lode Mollet) meer betrokken bij SMO én kwam er een eerste personeelslid in dienst. Verhuizen naar een ruimere werkplaats was dan ook een must. SMO vestigde zich in de Nijverheidsstraat in Waarschoot maar door het binnenhalen van steeds grotere opdrachten en een continue uitbreiding van het personeelsbestand werd het ook daar al vlug te klein. De nood aan een eigen vaste stek drong zich op.

In 2006 week SMO als tussenstap uit naar een gehuurd bedrijfsgebouw op het Eeklose industrieterrein. Tegelijkertijd werden er echter ook stappen gezet om zelf een compleet nieuwe infrastructuur op te trekken. Een geschikte locatie werd gevonden in Nieuwendorpe in Eeklo en in 2007 bouwde SMO daar volledig op eigen houtje een eerste productiehal (2000m²) en een drie verdiepen tellend hoofdgebouw. In 2010 werd een tweede productiehal van 2000m² opgetrokken.

Allround industriële partner voor tal van sectoren

Anno 2013 is SMO een gekende en betrouwbare toeleverancier voor klanten in de meest uiteenlopende sectoren. De specialiteit van SMO is machinebouw en automatiseringsprojecten op maat. Een team van een 10-tal projectingenieurs wordt ondersteund door 15 technisch geschoolde werkmannen en een administratieve en commerciële equipe.

Sinds de opstart in 2002 kende SMO een zeer sterke groei en dat ging niet onopgemerkt voorbij: SMO werd al meerdere keren genomineerd voor een award of een andere prijs (en won ook dikwijls), wat op zijn beurt dan weer zorgde voor de nodige persaandacht en extra exposure in binnen- en buitenland.

SMO is een modern en innovatief bedrijf dat zich de voorbije jaren ondanks de wereldwijde crisis goed staande wist te houden en vol goede moed de toekomst ingaat.

Eigen producten

Naast de opdrachten en projecten die SMO uitvoert voor zijn klanten is er ook vanaf dag 1 geïnvesteerd in de ontwikkeling en commercialisering van eigen producten. Momenteel ligt de focus vooral op twee toestellen voor de vleesverwerkende industrie (een satémachine en een hamburgermaker) en op een trilzeefmachine voor het zeven van oa grond en steenpuin.

Een andere eigen product waarmee SMO hoge ogen gooit is een micro-WKK die gebruik maakt van houtpellets als CO2-neutrale energiebron om in woningen en bedrijven warmte en stroom te produceren.

Klik hier voor een overzicht van alle producten en machines die SMO in eigen naam bouwt en verdeeld.